top of page

ROOD LICHTTHERAPIE

Veilige en effectieve rood lichttherapie - een slim idee voor elke huidverzorgingsroutine.

Lichttherapie, ook wel fotobiomodulatie genoemd, is het proces waarbij energie uit licht wordt opgewekt - een vitale factor voor het overleven van alle levende wezens.

Hoe werk therapie met rood licht?

 

Planten gebruiken chlorofyl om zonlicht om te zetten in voedsel en energie door middel van fotosynthese om de plant te helpen bloeien. Hetzelfde geldt voor onze huid. Verschillende golflengtekleuren van licht veroorzaken natuurlijke, intracellulaire reacties in onze huid. Elke kleur licht krijgt van nature een andere golflengte die de huid op verschillende diepten doordringt, wat resulteert in unieke energie die biologische effecten in huidverbetering geeft.

 

 • Infrarood - Niet zichtbaar voor het blote oog. Stimuleert fibroblasten om collageen en elastine te verhogen; bevordert de bloedsomloop; minimaliseert het ontstaan ​​van poriën.

 • Rood - Stimuleert de natuurlijke genezingsreactie van het lichaam. Verhoogt de productie van collageen en elastine; verhoogt de celenergie; vermindert ontstekingen en schade veroorzaakt door oxidatieve stress.

 • Amber - Verzacht en kalmeert de huid; verbetert het uiterlijk van een doffe huid.

 • Groen - Pakt huidpigmentatie aan; kalmeert ontstekingen; helpt bij gebroken haarvaten.

 • Blauw - Doodt sommige bacteriën die geassocieerd zijn met acne; vermindert de olieproductie; kalmeert en verzacht de huid 1.

Roodlicht.jpg
Roodlicht1.jpg

Wat is rood lichtherapie?

Rood lichttherapie is een behandeling die de huid, het spierweefsel en andere delen van uw lichaam helpt genezen. Het stelt u bloot aan een laag niveau van rood of nabij-infrarood licht, een beproefde methode om fijne lijntjes en rimpels te verminderen, ondersteund door talrijke onderzoeken en klinische onderzoeken.

 

In esthetische toepassingen wordt rood licht vaak uitgestraald door LED's (light emitting diodes) die lichtenergie produceren met zeer weinig warmte, wat een niet-invasieve, comfortabele ervaring voor de klant oplevert. Het is een veilige en effectieve technologie voor klanten die op natuurlijke wijze fijne lijntjes en diepe rimpels willen verminderen en tegelijkertijd het algehele uiterlijk van de huid willen verbeteren.

 

Optimale resultaten van de roodlichttherapie worden behaald bij regelmatig gebruik, waarbij de meest opvallende vermindering van fijne lijntjes en rimpels optreedt na 6 tot 8 weken behandeling.

Apparaten voor lichttherapie zijn de laatste jaren in populariteit toegenomen als een gebruiksvriendelijke en niet-invasieve antiverouderingsbehandeling die thuis kan worden gedaan.

Herkomst van rood lichttherapie

 

Om een ​​oplossing te vinden voor het kweken van planten en het voeden van astronauten in de ruimte, schakelde NASA de expertise in van plantenbiologen, die voor het antwoord keken naar LED-lampen. Toen LED's eenmaal succesvol bleken te zijn bij de groei van planten, onderzocht NASA het gebruik van LED-therapie bij weefselgenezing en vond positieve resultaten2. Dit onderzoek heeft geleid tot de ontwikkeling van innovatieve en krachtige leds die nu worden gebruikt in tal van medische en esthetische toepassingen.

Rood licht2.png

Methoden voor pulserend licht versus continue golflengte

Sommige apparaten voor rood lichttherapie gebruiken een knipperend rood licht tijdens de behandeling om een sterkere, effectievere behandeling te bieden voor het behandelen van lijntjes en rimpels. Dit komt omdat als het apparaat knippert, het de verwarmingsrespons in de huid verlaagt en de golflengte dieper in het weefsel laat doordringen met een hoger gemiddeld vermogen dan bij gebruik van een continue golfvorm3.

Continue golflengtetherapie wordt vaker gebruikt voor pijnbeheersing, omdat het cellen in staat stelt te ontspannen en pijn en ontsteking te verminderen. Voor grotere cosmetische voordelen wordt gepulseerd licht gebruikt om deze ontspanning tegen te gaan en ATP tot wel 4x meer te verhogen dan continue golflengtebehandelingen - gedeeltelijk vanwege de hoge energetische dichtheid die de huid kan verdragen met het flitsmechanisme4. Studies hebben ook aangetoond dat wanneer cellen werden behandeld met een gepulseerd laserlicht, ze meer eiwitten begonnen te produceren.

Apparaten voor rood lichttherapie

Apparaten voor rood lichttherapie zijn de afgelopen jaren in populariteit toegenomen als een gebruiksvriendelijke en niet-invasieve antiverouderingsbehandeling die thuis kan worden gedaan6. Apparaten variëren van kleinere, geconcentreerde behandelingshulpstukken tot draagbare maskers en panelen voor het hele lichaam voor huidverjong en huidverstrakking.

Apparaten voor roodlichttherapie worden gereguleerd door de FDA in de VS en internationale bestuursorganen wereldwijd, die de hoogste veiligheidsnormen afdwingen en rigoureuze tests vereisen om toestemming te krijgen om verkocht te worden. Niet alle apparaten die op de markt worden verkocht, zijn echter goedgekeurd door de FDA en voldoen aan deze internationale veiligheidsnormen.

Klinische onderzoeken zijn toezeggingen van bedrijven om de werkelijke werkzaamheid van hun gebruikte apparaten aan te tonen - alle onderzoeken worden gecontroleerd en uitgevoerd door professionals, zoals dermatologen, om de geldigheid van het product te behouden.

This information should not be applied to claims or the intended use associated with NuFACE devices. The purpose of this information is to educate on the uses and benefits of microcurrent.

 1. Wunsch, A., &; Matuschka, K. (2014, February). A controlled trial to determine the efficacy of red and near-infrared light treatment in patient satisfaction, reduction of fine lines, wrinkles, skin roughness, and intradermal collagen density increase. Retrieved from https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3926176/

 2. Dunbar, B. (n.d.). LED Lights Used in Plant Growth Experiments for Deep Space Missions. Retrieved from https://www.nasa.gov/centers/kennedy/home/plant_growth.html

 3. Ando, T., et al. Comparison of Therapeutic Effects between Pulsed and Continuous Wave 810-nm Wavelength Laser Irradation for Traumatic Brain Injury in Mice. Retrieved from https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0026212

 4. Wu, X., et al. Comparison of the effects of pulsed and continuous wave light on axonal regeneration in a rat model of spinal cord injury. Laser Med Sci; Sep 2011

 5. Olszewski, D. Healing with Single Frequency Light. Consumer Health Organization of Canada. V22:10. October 1999

 6. Johnson, J. Red Light Therapy Benefits: What to know about red light therapy. Retrieved from: https://www.medicalnewstoday.com/articles/325884

Licht therapie.png

Wat is lichttherapie?

SHOP HIER JE FAVORIETE APPARAAT

NuFACE FIX Starter Kit

Line Smoothing Device

€ 169,95

NuFACE Trinity + ELE

Targeted Attachment for Trinity

Normaal € 551,- NU € 499,-

NuFACE TWR

LED Red Light Attachment for Trinity+

€ 169,-

NuFACE Trinity Starterset

Facial Toning Device

€ 369,-

NuFACE Trinity + TWR

LED Red Light Attachment for Trinity

Normaal € 551,- NU € 499,-

NuFACE MINI Starter Set

Mini Facial Toning Device

€ 219,-

NuFACE ELE

Targeted Attachment for Trinity

€ 169,-

bottom of page