top of page

SCHOONHEID ALS JE 30 BENT


 

Als je dertiger bent, dan zijn het spannende tijden voor je! Je hebt het gevoel, dat je nu in de bloei van je leven zit of misschien ben je al wat rustiger aan aan het doen vergeleken met je 20-er jaren. Hoe dan ook, je bent wijzer en hebt wat meer ervaring in het leven en je gaat ervoor. Ondertussen zijn er tal van veranderingen gaande aan ons en of we het willen of niet, we gaan het merken...

Een paar ervan zijn:

 • Je stofwisseling vertraagt, in je 20-er jaren is je metabolisme het snelst ooit

 • Je lichaam zal niet meer reageren zoals het in het verleden deed; denk aan 's avonds laat snacken en junk food (gelukkig zijn we wijzer en laten junkfood achterwege ;-))

 • Soms ontdekken we haargroei op plekken waar we het liever niet zien

 • Onze huid wordt dunner en slapper en bij sommigen zien we (veel) pigmentvlekken

In tegenstelling tot toen je in je 20-er jaren zat, wordt het nu echt tijd om na te gaan denken over je dagelijkse schoonheidsroutine en uit te zoeken wat voor jou werkt.

Laten we eens kijken naar wat je moet doen voor je huid, nu je in je 30-er jaren bent...

 

GEWOONTEN, BEHANDELINGEN & RITUELEN

Eerst staan we even stil, bij schoonheidsrituelen, die juist goed of niet meer zo goed voor je zijn.

BESCHERM JE HUID TEGEN SCHADELIJKE UV-STRALEN

Teveel onbeschermd in de zon zorgt er nou eenmaal voor dat je sneller veroudert, wat ook wel photoageing wordt genoemd. Zonbescherming is eigenlijk ook niet het goede woord, UV-licht is er altijd, met of zonder zon en een deel ervan gaat zelfs door glas.

 • Van UV-licht is het bekend dat het een beruchte ‘sloper’ is van je elastinevezels en bindweefsels. Zie je elastinevezels als een elastiekje en leg deze langdurig in de zon. Het UV-licht breekt het elastine van je huid in kleine stukje, zoals het elastiekje bros wordt en bij het oprekken breekt. Jij ziet dit aan je huid, doordat je rimpeltjes krijgt.

 • UV-licht kan ook schade toebrengen aan je DNA. DNA is de drager van je erfelijk materiaal en heeft de codes voor alle processen in de cel, die door schade slechter functioneren. Sommige van deze DNA-beschadigingen leiden zelfs tot huidkanker...

Nou is het natuurlijk nogal wat om, als je net je favoriete make-up hebt aangebracht, daaroverheen een zonbeschermer aan te brengen. Het algemene advies is "smeer elke 2 uur zonnebrandcrème", maar hoe ga je dit in de praktijk doen?

Simpel, gebruik make-up (het liefst mineraal, die je huid niet verstopt of afsluit) met een SPF factor. Wij zelf zijn enorme fan van Colorescience Mineral Make-up. Prachtige kleuren voor de jonge vrouw van nu, elke dag te dragen, olievrij, talkvrij, parfumvrij en die een mooie matterende dekking geven. Nadat je je make-up hebt aangebracht, sluit je af met Sunforgettable Brush SPF 30 of SPF50. Deze is er voor elke huidskleur en ieder huidtype. De brush is zo eenvoudig mee te nemen in je tas, dat je elke keer even kunt bijpoederen.

Ze hebben met regelmaat mooie promoties (lees aanbiedingen), die we je niet willen onthouden.

 

ZET JE HUID AAN HET WERK

Als je je 30-er jaren ingaat, heb je kans dat je huid er wat dof en mat uit gaat zien. Je hebt een fantastische baan, een gezin en een druk sociaal leven. Of juist andersom, je bent vrijgezel, stort je helemaal in het uitgaansleven of je zit lekker op de bank met je iPad. Wat je ook doet, je celdeling wordt trager, punt.

Gelukkig zijn er goede dermatologen, die weten hoe we onze luie huid weer aan het werk krijgen. MOISTURIZEN IS NOT DONE! Wat dan wel?

Was met een goede reiniger, scrub je huid om de dode huidcellen te verwijderen en ontvet je huid om je talgproductie onder controle te houden.

Retinol kun je niet missen als je je 'luie' huid weer aan het werk wilt zetten. Maar hoe het nu zit met teveel moisturizen en actieve retinol? Hier vind je een heel goede uitleg.

 

GEBRUIK EEN OOGCREME

Je dunne huid onder de ogen heeft behoefte aan een beetje extra hulp om rimpeltjes of donkere kringen te voorkomen. ZO Skin Heath heeft een fantastische oogcrème, Olluminate Intense Eye Repair, die dagelijks kan worden toegepast en helpt om de fijne lijntjes rondom je ogen te verminderen. Deze heeft ook nog eens een optische diffuser. Een WAT? Dit zorgt ervoor dat eventuele verdikkingen en donkere kringen minder zichtbaar worden.

Gebruik je favoriete oogcrème samen met de NuFACE Trinity ELE attachment voor een gerichte behandeling met microstroom-technologie, om de huid rondom de ogen echt te helpen en je krijgt een levendige en jeugdige uitstraling.

 

PEELINGS & SCRUBBEN

Wil je je jeugdige uitstraling behouden, dan zijn peelings echt onmisbaar. Er zijn veel verschillende peelings, maar start je thuis met een product, dat je enkele keren per week toepast, dan ben je al een heel eind op de goede weg.

Het verwijderen van je dode huidcellen op een milde manier doe je door lekker te scrubben. En ben je er nog niet uit welke scrub nou goed is voor je huid, dan ontvang je van ons een scrub gratis bij je aankoop van onze Trinity Wrinkle Reducer. Het rode licht waarvan bewezen is dat het fijne lijntes en rimpels aanpakt.

 

PARTY GIRL

We houden allemaal wel van een feestje, maar doordeweeks te weinig slapen...

Feesten op een doordeweekse avond tot in de late uurtjes doet toch meer met je, dan je zelf (de volgende dag) in de gaten hebt.

Heb je verantwoordelijke taken, onthoud dan, dat slaaptekort je besluitvorming kan aantasten, je minder productief maakt, en kan leiden tot gewichtstoename en stemmingswisselingen. Als dit nog niet voldoende redenen zijn om je gewoonten te veranderen, je huid en je uitstraling lijden ook onder te weinig slaap. Minder dan voldoende slaap kan leiden tot ...

 • Slapeloosheid

 • Hartziekte

 • Lagere libido

 • Depressie

 • Vergeetachtigheid

 • Gewichtstoename

 

BED RITUELEN

Je weet waarschijnlijk al wat we gaan zeggen, maar we zeggen het toch nog maar een keertje. Neem echt de tijd om je make-up te verwijderen en reinig op z'n minst je huid voordat je gaat slapen. Geef niet al dat vuil en olie de kans, om de hele nacht je huid te laten verouderen. Een heerlijk bijkomend voordeel, je wordt de volgende ochtend ook blijer wakker, als je in de spiegel kijkt.

Je kunt voor het slapen gaan 5 minuutjes je Facebook checken of online Wordfreud met vrienden spelen. Maar heb je er al eens aan gedacht om deze 5 minuutjes te spenderen aan je huid...

En wil je je nieuwe BFF bestellen, dat kun je ook gemakkelijk vanuit je bed, dit doe je hier. En het zal je Best Friend Forever blijven of je nu, 30, 40, 50 of ouder bent.

 

TIJD BESPAREN

Omdat we het dan toch zo druk hebben op onze manier, is het wel altijd fijn om er goed uit te zien. Na een dag hard werken, je kindje heb je opgehaald van school, het eten staat op tafel en je hebt nog een verjaardag, waar je toch heel graag naar toe wilt gaan. Natuurlijk wil je er op je best uitzien en het ontbreekt het je net aan de tijd om een mooie avond make-up aan te brengen. Een TIP van top visagist Marc Lubach kun je dan wel gebruiken.

 

#30 #peeling #oogcreme #antiaging #lookgood #feelbetter #UVstralen #nuface

148 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page