top of page

DE WINTER, HUIDVERJONGING EN JE HUID

Bijgewerkt op: 1 nov. 2021


Als je denkt aan de winter, wat stel je je dan voor?

Als je hetzelfde denkt als wij, dan denk je aan sneeuwpret, schaatsen, lekkere wollen truien en dassen en heerlijk de haard aan binnen in huis. Maar ook aan een droge, jeukende huid en heb je rosacea dan kan de winterpret vaak toch minder prettig zijn.

Bron: www.mnn.com​

We geven je enkele tips voor je huid, om ervoor te zorgen dat jouw winterpret niet wordt verstoord.

Source: www.bustle.com

HOE DE HUID VERANDERT IN DE WINTER

First things first - een beetje les in de wetenschap!

Als in de winter de temperatuur daalt, neemt buiten de luchtvochtigheid af. Zodra dit gebeurt, zal het water op de huid sneller verdampen. Je voelt dat je huid trekkerig, droge en gevoelig wordt. Soms kan dit gevoel verergeren doordat als je binnen komt uit de kou de verwarming aan staat en de lucht binnen daardoor nog droger is.

Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen last hebben van een droge huid. Die oorzaken kunnen variëren van weersomstandigheden tot levensstijl en gewoontes, zoals het gebruik van moisturizers.

Dit laatste is eenvoudig te verhelpen door minder moisturizers te gebruiken. Heb jij jezelf nooit eens afgevraagd waarom je naarmate je ouder wordt, je een steeds vollere crème zou moeten gebruiken, terwijl je huid steeds droger aan gaat voelen... (toch iets om even over na te denken). Misschien helpt het als je bedenkt wat er gebeurt als je met je handen en/of voeten in water hebt gezeten. Kijk dan eens naar de rimpeling van je huid. Alleen de dode huidlaag (eelt op de voeten) neemt vocht op, de dermis (daar waar alles gebeurt op het gebied van collageen, elastine, fibroblasten) daarentegen droogt uit en je huid verschrompelt.

 

3 TIPS OM TE PROBEREN DEZE WINTER

1 Upgrade uw huidverzorgingsroutine

Niet (teveel) moisturizen (dus niet die lekkere dikke crème die je neigt te pakken), maar herstel de barrièrefunctie van je huid. Je huid zal zichzelf gaan hydrateren, het trekkerige gevoel verdwijnt en de huid wordt minder gevoelig en dus minder snel geïrriteerd.

2 Weg met die dode huidcellen

In de winter zorg je ervoor dat de dode huidcellen (die je huid er dof uit laten zien) zachtjes geëxfolieerd wordt. Geen harde boen- en schrobpraktijken. Zachtjes met een scrub is meer dan OK.

3 Retinol, anti-oxidanten en hyaluronzuur

Ja, ook wij zijn idolaat van het ingrediënt retinol. Retinol stimuleert een goede huidfunctie, anti-oxidanten maken de huid gezond en hyaluronzuur heeft het vermogen om 1000 x zijn eigen gewicht aan vocht vast te houden.

Maaike Dorsteen - www.furrow.nl

OFFECTS EXFOLIATING POLISH VOELT ZIJDEZACHT AAN "Ik wist niet eens meer dat ik het in me had, maar deze ‘polish’ maakt mijn huid echt superzacht. En het leuke is, dat de vitamine A die in deze scrub verwerkt zit ook nog eens voor de stimulatie van collageen zorgt. En alsof het allemaal nog niet genoeg is, beschermt deze scrub je daarna nog eens door de aanwezige vitamine C (+ c-esthers) tegen vrije radicalen."

 

GEWOONTES OM TE VERMIJDEN IN DE WINTER

Het niet gebruiken van zonbescherming

Je hebt misschien het gevoel dat er weinig daglicht is in deze tijd van het jaar, maar SPF is meer dan ooit noodzakelijk tijdens de winter! Als je gaat skiën of snowboarden, sneeuw fungeert als een reflector voor de gevaarlijke stralen van de zon en kan beschadiging van de huid onmiddellijk vergroten. Zelfs als je niet op wintersport gaat, blijf jezelf beschermen. Je huid zal je later dankbaar zijn. Een SPF is niet altijd plezierig om te gebruiken. Je hebt jezelf mooi opgemaakt en hoe smeer je dan elke 2 uur bij met een SPF? Geen nood, we hebben hier een oplossing voor gezien. Colorescience minerale make-up heeft een geweldige zonbeschermer 'Sunforgettable' in diverse tinten, die precies passen bij je huidskleur. Voordeel is dat het geen crème is, maar een prachtig poeder van zuivere mineralen die je huid beschermen met een SPF30 of SPF50. 'Een kind kan de was doen'. Daarover gesproken, ideaal voor je MINI-ME. Geen gedoe met smeren, maar lekker kwasten. Je hoeft zelfs je handschoenen er niet voor uit te doen :-).

Het nemen van lange, warme douches

Het is buiten koud en een lange warme douche of bad lijkt je heerlijk... Het liefst zou je uren in je bad willen liggen, heerlijk warm. We zijn geen slecht nieuws brenger, maar lang, warm baden of douchen doet eigenlijk meer kwaad dan goed in de winter, omdat het de natuurlijke oliën van de huid verwijdert, wat resulteert in een gevoelige, schilferige huid van top tot teen. Hou in de winter je douche- en baddertijd kort en geniet daarna heerlijk van een warme deken.

 

JUIST NU IS DIT HEERLIJK

Trinity Wrinkle Reducer, het aangename van rood licht en het verstevigt ook nog eens je huid!

NASA onderzocht het gebruik van LED-therapie bij de genezing van weefsels en vonden positieve resultaten. Dit onderzoek heeft geleid tot de ontwikkeling van innovatieve en krachtige LED's, die nu worden gebruikt in verschillende soorten en toepassingen bij lichttherapie voor de huid. Rood licht is in het bijzonder een bewezen effectieve gezichtsbehandeling, omdat het fijne lijntjes en rimpels kan verminderen. Dit in combinatie met de kou buiten en lekker thuis je behandeling doen, is een heerlijke ervaring. En je hebt er nog baat bij ook!

Wil je nu precies weten hoe het zit met rood lichttherapie, we leggen het je hier graag uit.

Resultaat op het voorhoofd na 60 dagen gebruik van de Trinity Wrinkle Reducer.

Resultaat bij kraaienpootjes na 60 dagen gebruik van de Trinity Wrinkle Reducer.

En wil je ook nog eens heerlijk op de bank (of in bed) de contouren van je gezicht verbeteren, dan gebruik je ons NuFACE Trinity Toning Device, die nu samen met de Trinity Wrinkle Reducer in een Limited Premium Gift set verkrijgbaar is.

FDA goedgekeurd en uit klinische studies blijkt een betere gezichtscontour en huidtoon en verminderde rimpels, waardoor u er stralender, jonger uitziet.

 

NuFACE AS SEEN IN

#roodlichttherapie #winter #huid #antiaging #resultaat #thuisbehandeling

319 weergaven0 opmerkingen
bottom of page