top of page

BEAUTY ALS 40+-ER

Bijgewerkt op: 1 nov. 2021


Nu je je tot een betere, meer volwassen, versie van jezelf hebt ontwikkeld is de tijd aangebroken om betere beslissingen te nemen in je huidverzorgingsritueel, afgestemd op jouw routine, om huidschade te herstellen die in de jongere, onbezonnen, jaren is ontstaan. Tips die het huidverouderingsproces vertragen met dank aan een aantal beautygeheimen die na jarenlange wijsheid en gebruikservaring zijn ontstaan.

Hier lees je een aantal huidverzorgingstips waarmee 40 het nieuwe 30 wordt!

LEEFGEWOONTEN, BEHANDELINGEN & RITUELEN

Je weet vast dat huidverzorging op elke leeftijd belangrijk is, maar enkele vaste gewoonten in je beautyroutine zijn absoluut jouw toewijding waard zodra je eenmaal 40+ bent.

GEWOONTEN OM MEE TE STARTEN

Reinigen, reinigen, reinigen

Of je nu dagelijks make-up gebruikt of niet, een dagelijkse grondige reiniging van je gezicht is essentieel en vormt de eerste stap op weg naar schoonheid. Het beauty geheim? Gebruik een gezichtsreiniger die je talg aanpakt of Prep-N-Glow reinigingsdoekjes die zorgen dat de natuurlijke vochtbalans van de huid behouden blijft.

Groene thee, water en rode wijn

Drink veel water, groene thee en af en toe een glas rode wijn. Het heilzame effect van water is al langer bekend: acht glazen water per dag houdt je lichaam goed gehydrateerd, biedt een gezonde glow en zorgt dat zowel haar als nagels blijven groeien. Groene thee (een ruime hoeveelheid!) en af en toe een glas rode wijn doen ook wonderen voor de huid. Beiden zitten barstensvol antioxidanten die niet alleen een vroegtijdige huidveroudering bestrijden, maar die tevens alleen maar voordelen bieden voor het lichaam. Waren we hier maar eerder mee begonnen!

Source: www.themirror.co.uk

Minder is meer

Het ophelderen van je huid is de sleutel als je 40 bent; het is geen geheim dat we allemaal een stralende huid willen en deze ook voor altijd zo willen houden.

Bestrijdt je donkere pigmentvlekken, die opduiken als je een dagje aan het strand of zwembad vertoeft. Gebruik goede crème's die deze pigmentvlekken tegen gaan en nog belangrijk bescherm je huid, zodat pigmentvlekken weg blijven. Pak donkere vlekken aan die opduiken na de tijd die je doorgebracht hebt op het strand of het zwembad met een huid verhelderende producten. Zo draai je de klok al een stukje terug.

Voor make-up geldt, dat je het soft houdt en de juiste producten gebruikt om een zijdezachte, jeugdige look te creëren.

Zoals Anastasia Soare, Jennifer Lopez's wenkbrauwen goeroe zegt. "Je hebt wat kleur nodig op deze leeftijd, maar maak het niet te zwaar." Vergeet niet een wenkbrauw potlood en een vleugje mascara; ze zullen je een instant eye lift te geven. Met een goede mascara kun je je wimpers vanaf de wortel tot aan de punt kleuren en met een goed getekend en perfect ingekleurde wenkbrauw, veeg je zo 10 jaar van je leeftijd weg."

Source: www.irishtimes.com

Microstroom Technologie

Diepere lijnen begin je te zien als je wat verder in de 40 bent. Niet alleen dat, maar ook de wat meer prominent aanwezige rimpels, verkleuringen op je huid en soms ook een wat drogere huid.

Dit is de tijd om te gaan investeren in microstroom-technologie. Het is een at-home gezicht device dat contouren van de kaak beter definieert, rimpels vermindert en je huid een mooie glow geeft. Net zoals alle spieren in je lichaam, hebben ook je gezichtsspieren behoefte aan een goede workout routine. Zo houdt je je jukbeenderen opgeheven, een mooie strakke kaaklijk en lift je je wenkbrauwen. Heel eenvoudig in 5 minuutjes per dag en de resultaten zijn er naar.

Gewoontes die je beter kunt laten varen

Zeg dag tegen de knot en paardenstaart

We bedoelen, haren strak naar achter getrokken in een knot of paardenstaart is niet echt een aanrader voor iemand die boven de 45 is. Het ziet er dan misschien strak uit, maar euhh nee er zijn mooiere kapsels. Je haar moet je gezicht nu een zachtere uitstraling geven. De eenvoudigste aanpak is een in lagen geknipt haar (met of zonder pony) en dit op de lengte die jou het meest gelukkig maakt.

Laat de late nachten

Het begrip "schoonheidsslaapje" klinkt gek, maar de dagen dat je doorhaalde tot 04.00u zijn toch echt wel een beetje passé. In zoverre, als het gaat om er goed uitzien de volgende ochtend. Na je 40e maakt slapen een groot verschil in je uiterlijk. Zelfs na een dutje van 10 minuutjes zul je er frisser uitzien, zo'n 5 jaar frisser. Dus maak van voldoende slapen je prioriteit.

Source: www.prevention.com

Doei, glimmende oogschaduw

Het laatste wat je wilt is dat je fijne lijntjes rond je ogen nog meer zichtbaar worden. Dit is precies wat glimmende oogschaduw doet! Het reflecteert de deeltjes op je oogleden en trekken de aandacht en laten je ouder doen lijken. Kies een matte of crème oogschaduw met een fluweel of satijn achtige look, die verkleuring en fijne lijntjes minimaliseert.

 

Source: www.sheknows.com

Je hoeft niet van alles afscheid te nemen, maar dit zijn slechts een paar huidverzorging tips om u je te helpen om er beter uit te zien en je jonger te voelen.

SCHOONHEIDS PRODUCTEN ALS JE IN DE 40 BENT

Investeren in de juiste producten voor je huid als je in uw 40 bent is echt belangrijk. We hebben een lijst van anti-aging producten toegevoegd voor je om te gebruiken in je verzorgingsroutine.

Serums

Als je serums nog niet hebt gebruik is het nu wel tijd om ze te gaan gebruiken. Ze kunnen worden onderverdeeld in de Big 3: huidverhelderende serums, serums bij zonbeschadiging en serums voor rimpels. Een serum is doorgaans rijk aan antioxidanten, zoals vitamine C en E, of epidermale groeifactoren, retinol om je huid te helpen om de productie van collageen te stimuleren.

Retinol +

Een goede thuis huidverzorging routine moet een dosis retinol bevatten. Het is nu de tijd om te upgraden naar een hogere concentratie retinol in je crème's. "Retinol herinnert huidcellen om zich te gedragen zoals ze dat deden toen ze jong en gezond waren. Het minimaliseert je rimpels, je huid wordt echt steviger, houdt je 'acne' uitbraken onder controle en heeft een geweldige werking op pigmentvlekken.

Wij zijn fan van bijvoorbeeld het Growth Factor Serum van ZO® Skin Health.

Twee door Dr. Zein Obagi ontwikkelde peptides en retinol geven een boost aan de collageenproductie en stimuleren de celfuncties. Hiermee wordt de collageenproductie gestimuleerd en wordt de huidelasticiteit hersteld. Resultaat: Zichtbare vermindering van lijntjes en rimpels, u ziet er jonger uit.

Denk aan SPF

Een SPF moet dagelijks worden gedragen! Dit zal je helpen te voorkomen dat verdere schade door de zon je huid er ouder uit laat zien. Als het kan probeer dan ook een product te vinden waar anti-oxidanten in zitten. Mocht je nu moeite hebben met het kiezen van een product, wij zijn fan van de minerale make-up van Colorescience. Waarom? De hele lijn bevat een SPF, van de primers tot foundations en ze hebben precies de juiste kleuren om je huid er prachtig uit te laten zien! Je kunt het zo aanbrengen dat het lichtjes je huid dekt of zelfs voor een complete camouflage! Ontzettend eenvoudig om elke twee uur opnieuw zonbescherming aan te brengen met de gemakkelijke brush. En geen gedoe met vette crème's die op je huid een witte waas achter laten.

BEAUTY ADVIES VAN VROUWEN DIE DE 40 AL EVEN GEPASSEERD ZIJN

Inspirerende citaten van de sterren over hoe het is om gracieus oud worden. Kate Winslet zei het het beste. "Ik ben verbijsterd dat iemand niet zou kunnen denken dat vrouwen mooier worden naarmate ze ouder worden. Vertrouwen komt met de jaren, en om er mooi uit te zien komt uit het vertrouwen dat iemand heeft.

Source: www.albawaba.com

We hebben je onze beauty rituelen verteld en we weten zeker dat jij met deze tips de beste versie van jezelf wordt. Probeer het in ieder geval, het is echt de moeite waard.

#NuFACE #resultaat #jongehuid #zelfvertrouwen #besteversievanjezelf #40 #mooi #inspirerend #Trinity #antiaging #makeup

513 weergaven0 opmerkingen
bottom of page